Σαββατοκύριακο μέσα στο κατακαλόκαιρο σημαίνει παραλία και ψαράκι… Έτσι κι εμείς λοιπόν, κάναμε μια εξόρμηση στον Κάτω Πύργο για να συνδυάσουμε αυτά τα δύο. Σημείωση, στον Κάτω Πύργο έχω φάει άγρια τσιπούρα (όχι του ιχθυοτροφείου δηλαδή) και είναι από τα ωραιότερα ψάρια που έχω φάει μέχρι στιγμής. Εν πάση περιπτώσει, τούτο που θα σας αναφέρω σήμερα αφορά το τι ακολούθησε την κραιπάλη στην ψαροταβέρνα!

Δεν ξέρω για σας, αλλά μετά το ψαράκι πάει ένα ωραίο επιδόρπιο κι εγώ ήξερα πολύ καλά πού θα το βρίσκαμε. Πήγαμε σε ένα καφέ στο χωριό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα καφέ σε μια μεγαλούπολη. Το ‘La sera’ αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες! Εκεί έχω φάει την ωραιότερη βάφλα που δοκίμασα ποτέ και την ανακάλυψα όταν εργαζόμουν ως δασκάλα στο χωριό στο παρελθόν. Σχεδόν κάθε απόγευμα απολάμβανα τον καφέ μου με βάφλα, φτιάγμένη με αγνά υλικά από την ιδιοκτήτρια. Πολλές από τις βάφλες που τρώμε έξω, αν όχι όλες, είναι σκόνες διαλυμένες σε νερό ή γάλα. Η παραγγελία μου ήταν πάντα η ίδια, άσπρη-μαύρη μπισκότο με δύο μπάλες παγωτό βανίλια…

Όλη η παρέα ακολούθησε την πρότασή μου και δεν άφησε κανένας/ καμία ούτε κομματάκι για δείγμα. Αν βρεθείτε λοιπόν εκεί, φτιάξτε την δική σας βάφλα και θα με θυμηθείτε!