“Καλωσορίσατε στην σελίδα μου!”

Καλωσορίσατε στην σελίδα μου! Έχει πολύ καιρό που περιμένω πώς και πώς να την ετοιμάσω αλλά δεν με άφησαν τα πτυχία να την ολοκληρώσω. Ε λοιπόν, αφού επιτέλους τελείωσα με τα πανεπιστήμια καιρός ν’ ασχοληθώ με το χόμπι μου. Συνεχίζω το κείμενο εξ ολοκλήρου στην κυπριακή μιας και η κυπριακή κουλτούρα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της σελίδας μου.

Δασκάλα στο επάγγελμα με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σ’ Ελλάδα τζι’ Αγγλία. Στραβάρα μες τα μάθκια μου βέβαια γιατί αποφάσισα ότι εν θέλω να μετοικήσω – ως της ώρας – στο εξωτερικόν, μιας τζιαι μόνον έτσι κάμνεις ακαδημαϊκή καριέρα κατά την άποψή μου. Ντάξει, για να είμαι ειλικρινής πάντα άρεσκεν μου το θκιάβασμα τζιαι η μελέτη αλλά εν μ’ άφηννε χρόνο ν’ ασχοληθώ με την μεγάλη μου αγάπη. Την μαγειρική! Οπόταν, ήρθε η κατάλληλη στιγμή να διοχετεύσω την αγάπη μου για το θκιάβασμα τζιαι την έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πώς προέκυψε αυτή η μεγάλη αγάπη;…Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο! Κι εξηγώ με το εξής σκηνικό:

[25 χρόνια πριν…Η Άρτεμις βλέπει τηλεόραση]

Σκεύη (Η μάμμα μου): Έρκεσαι ένα λεπτό να μου βάλεις λλίον αλεύρι;

[H Άρτεμις πάει κάπως νευριασμένη γιατί χάννει ώρα που το έργο της! Επιστρέφει στον καναπέ γλήορα γλήορα]

Σκεύη: Αννοίεις ένα λεπτό τον πάγκο να δούμε αν έσσιει τζ’ άλλον αλεύριν γιατί είμαι λερωμένη…

[…25 χρόνια μετά]

Άρτεμις: Ρε άμμα, θέλει τζι άλλον αλεύρι οξά εν καλό;

Σκεύη: Άβρατινη!

 

Κάπως έτσι, μαζεύκω υποσυνείδητα αλλά τζιαι συνειδητά – πλέον – συνταγές τζιαι πληροφορίες για ό,τι έσσει να κάμει με τα τρόφιμα τζιαι την παρασκευήν τους. Αρέσκει μου να χρησιμοποιώ όσο το λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, μιας τζι εν καλλύττερα να τα επεξεργάζουμαι εγώ μες την κουζίνα μου! Έχω τζιαι ιδιαίτερην αδυναμία στα βιολογικά προϊόντα αλλά επειδή εν οικονομικά ασύμφορο προσπαθώ το κατά δύναμην προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, αποφεύγω τες τηανιές όσο γίνεται μιας τζιαι η παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα… σφύζει που τηάνιση!

Παράλληλα, επειδή θέλω να αποχτήσω ακόμα πιο γερές βάσεις όποτε βρίσκω ευκαιρία συμμετέχω σε σεμινάρια μαγειρικής τζιαι ζαχαροπλαστικής.

Να’στε σίουροι ότι ούλλες τες πληροφορίες που μαζεύκω θα τις αποτυπώνω όσο καλλύττερα μπορώ.

Καλώς εβρεθήκαμεν!